2014 Web Tasarım Trendleri

Web tasarımcıları yeni fikirler üretmeye devam ederken doğal olarak yeni web tasarım trendleri de ortaya çıkıyor. 2013 yılına oranla büyük değişim gösteren web siteler görsel yönden kullanıcıların ilgisini çekiyor. Kurumsal web siteleri haricinde artık Eticaret sitelerinde de görsel tasarım öne çıkmaya başladı.

Bakalım 2014 ün Web Tasarım trendleri nelermiş;

1- Düz Tasarım (Flat Design)

flat-design-web-tasarim

Windows 8 ile gelen flat design (düz tasarım) google tasarımlarından da etkilenerek daha popüler hale geldi. Genellikle canlı renkler kullanılarak yapılıyor ve kullanıcıların ilgisini odaklanmasını istediğiniz yere çekebiliyorsunuz. Hem kullanıcının gözünü yormuyor, hem de aradığını kolayca bulmasanına yardımcı oluyor.

2- Duyarlı Tasarım (Responsive Design)

mobil-uyumlu-responsive-web-tasarim

Mobil uygulamaların da gelişmesiyle kullanıcılar artık mobil aygıtlarından da web sitelerine girmeye başladılar. Bu da genel olarak Web sitesi sahiplerini siteleri için mobil uygulama yaptırmaya zorladı. İşte tam burada Mobil Uyumlu (Responsive / Tarayıcı ekranına duyarlı) Web siteleri geliştirilmeye başlandı.Site sahipleri mobil uygulamalara tonlarca para vermek yerine Mobil aygıtların ekranlarına göre yeniden şekillenen Web sitelerine daha sıcak bakmaya başladı. Bizce hiç bir zaman kullanılırlığını yitirmeyecek olan tek trend Mobil Uyumlu Web Tasarımları…

3- Vitrin Görüntüsü

web-tasarim-trendi-vitrin-goruntusu

Tasarımcılar Web sitelerinde daha iyi görüntüler kullanmaya başladı. Web sayfalarına değişik efektler vermekteler. Örneğin, Web sitesinin masa üzerindeki bir bilgisayarın içerisinde gibi görünmesi, arka planda ekranı kaplayan video veya değişen resimler.
Çok fazla tercih edilmesede Kişisel Web sitelerinde kullanılıyor. Sanatçı web siteleri için vazgeçilmezlerden biri.

4- Parallax Web Siteler

parallax-web-site

Hareketli web siteleri Flash web sitelerinin mobil aygıtlarda görüntülenmemesinden dolayı kullanılan alternatif bir seçenek. Flash web sitesi gibi hareketli yazılar, resimler ve imgeler başarılı olarak ekrana yansıtılabiliyor. Kullanıcıların ilgisini güçlü ve yaratıcı fikirler ile web sitesinize ve Kurumsal Firmanıza yönlendirebilirsiniz.

En çok ilgi gören trendler şimdilik bu kadar. Bakalım önümüzdeki günlerde Web site Tasarımında daha ne gibi yenilikler ve yaratıcı fikirler ile karşılaşacağız.